top of page

Sosyal Medya’daki En Önemli Kaleniz




Sosyal medyada en önemli kaleniz bloglar olmalı, çünkü tam anlamıyla sadece bloglarınızın kontrolü sizde. Tasarımını dilediğinizce yapabiliyor, sitenize, ürünlerinize, servislerinize direk link verebiliyorsunuz. İstediğiniz uzunlukta, istediğiniz formatta içerik ekleyebiliyor, üye sayınızı arttırıp, email adresleri toplayarak, harika bir dijital pazarlama kanalının, email pazarlamanın, kapılarını açabiliyorsunuz.





Bloglar Sosyal Medya Stratejinizin Temelini Oluşturmalı

Elbette Facebook, Twitter, YouTube ve Google+ da sosyal medya planınızda kullanacağınız araçlar, ancak tüm eforunuzu, içerik stratejinizi tamamen sizin kontrolünüzde olmayan bu kanallara harcamak mantıklı olmayacaktır.Aslında bugün şirketleri ve sosyal medyayı kullanımlarını incelediğimde bu hatayı çok sık görüyorum, bloglarına fazla önem göstermeyen, daha çok diğer araçlarda kaybolan şirketler.



Blogunuz haricindeki diğer araçların temel bir amacı var: Blogunuza ve sitenize kaliteli ve ilgili trafik çekmek

Eğer yazdığınız blog yazısının tamamını Facebook’a koyarsanız, yazınız okunup geçecektir. Ancak yazınızın bir kısmını paylaşır, ya da daha fazla bilgi almak isteyenleri blogunuza yönlendirirseniz, o kişinin blogunuzda yapmasını istediğiniz şeyleri yapmalarını sağlayabilirsiniz. (üye olma, daha fazla bilgi almak için form doldurma, daha farklı yazılar okuma vs.

Eğer ürettiğiniz bir video serisinin tamamını YouTube’a koyar ve tüm linkleri YouTube’dan verirseniz, videonuz izlenip geçilecektir. Ancak ilk parçayı ya da ilgi çeken kısa bir giriş videosunu YouTube’a koyar, devamını izlemek isteyenleri blogunuza yönlendirirseniz, o ziyaretçiyi müşteriye çevirmeniz daha kolay olur.



Ve çok önemli bir nokta daha…

Evet, bugün Facebook, Twitter ve YouTube var ancak bunların yarın da olacağının garantisini kimse veremez. İnternet çok hızlı değişiyor, bir zamanlar çok ünlü ve çok kullanıcısı olan MySpace’in bugün adı bile anılmıyor. Tüm stratejisini MySpace üzerine kuranlar, Facebook çıkınca ne yapacağını bilemedi. Eğer sizde stratejinizin temeline üçüncü parti şirketleri koyuyorsanız, bir sonraki büyük sosyal medya platformu, şu anki büyüklerin yerini aldığı zaman, bütün emekleriniz boşa gitmiş olacaktır.

Tüm bu nedenlerden ötürü, sosyal medyada en büyük yatırımı bloglarınıza yapın, diğer tüm araçları blogunuza uygun konumlandırın.


www.dijitalmarketing.net


5 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page